Ziekte van Bell

De Ziekte van Bell of Aangezichtsverlamming van Bell is een verlamming van de helft van het gezicht, veroorzaakt door een niet-functionerende zenuw die de gezichtsspieren controleert, met name de zenuwen rondom het oog en de mond.

Behalve aangezichtsverlamming kunnen er ook andere symptomen opspelen zoals pijn in en rondom het oor, verdoving bij het aangedane gedeelte van het gezicht, verminderde tolerantie voor geluid en een verstoorde smaak op de helft van de tong.

Veel mensen lijden aan de ziekte van Bell. Er zijn 23 gevallen van aangezichtsverlamming per 100 000 elk jaar en ongeveer 1 op de 60 a 70 mensen krijgt het gedurende hun leven. Gezichtsverlamming komt zowel bij mannen als vrouwen ongeveer gelijk voor tussen de 10 en 40 jaar, ondanks dat je het vaker ziet bij zwangere oudere vrouwen.

Door het hoge percentage van spontane herstel zijn er heel veel discussies over of de ziekte van Bell behandeld zou moeten worden of niet. Patiënten worden normaal gesproken verteld om niet te doen en dat de gezichtsbeweging vanzelf terugkomt zonder interventie. Veel mensen met ziekte van Bell lijden onder incompleet functioneel herstel, die de gezichtsuitdrukking beïnvloedt en de kwaliteit van hun leven schaadt. Medische behandelingsopties van de complicaties van gezichtszenuwverlamming zijn vaak gelimiteerd aan invasieve methoden, zoals Botulinumtoxin A injecties of chirurgische reconstructie. Patiënten die geen hulp krijgen met officiële medicijnen gaan vaak op zoek in het alternatieve veld.

Een aantal feiten onder elkaar:

23 gevallen van Bell’s verlamming per 100 000 elk jaar.
op de 60 á 70 mensen krijgt het gedurende hun leven.
Zonder behandeling krijgt 1 van 3 patiënten complicaties.
Hoe eerder de behandeling start, hoe beter!

color
http://bellseparese.nl/wp-content/themes/carbon/
http://bellseparese.nl/
#c1c1c1
style1
paged
Loading posts...
/customers/c/9/f/bellseparese.nl/httpd.www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off